Кади Аммар Мохаммад Яхья

Ассистент (-), Преподаватель (почасовик) — Кафедра «Пищевые и биотехнологии»
Лаборант, Лаборант-исследователь — Управление научной и инновационной деятельности
Рабочий телефон: 
(351) 267-96-87
E-mail: 
kadia[at]susu[dot]ru
Аудитория: 
245 / корпус 2
Индекс Хирша: 
РИНЦ 7
Scopus 6
Web of Science 4
Знание иностранных языков: 
Russian-English-Arabic
Научные профили: 
РИНЦ: SPIN-код 6305-4059, Author ID 1130169
Scopus ID: 57729489700
Web of Science ResearcherID: AAH-2953-2021
Статьи и монографии за последние три года: 
Chitosan alchemy: transforming tissue engineering and wound healing / S.. Pramanik //RSC Advances.–2024.–Vol. 14 No. 27.– P.19219-19256
Disclosure of the mechanisms of the medical preventional effect of fucoidan in the composition of food systems / В. Анйум //Вестник Южно-Уральского государственного университета. Серия «Пищевые и биотехнологии».–2024.–Том 12 № 1.– C.16-25
Injecting hope: chitosan hydrogels as bone regeneration innovators / G.. Vaidya //Journal of Biomaterials Science, Polymer Edition.–2024
Optimizing Fucoidan Encapsulation in a W1/O/W2 Double Emulsion through an Ultrasound-Assisted Process and Response Surface Methodology / Bagale, U. //Industrial & Engineering Chemistry Research.–2024.–Vol. 63 No. 20.– P.8879-8898
Process Optimization of Tinospora cordifolia Extract-Loaded Water in Oil Nanoemulsion Developed by Ultrasound-Assisted Homogenization / Anjum, V. //Molecules.–2024.–Vol. 29 No. 8
Computational modeling of wave propagation in plasma physics over the Gilson–Pickering equation / X.. Liu //Results in Physics.–2023.–Vol. 50
Development of smart packaging halochromic films embedded with anthocyanin pigments
recent advances / H.. Eghbalj //Critical Reviews in Food Science and Nutrition.–2023
DEVELOPMENT OF YOGURT BASED ON LACTOSE-FREE MILK WITH A FUNCTIONAL BIOACTIVE COMPOUND / И.Ю. Потороко //Вестник Южно-Уральского государственного университета. Серия «Пищевые и биотехнологии».–2023.–Том 11 № 2.– C.57-64
Different forms of optical soliton solutions to the Kudryashov's quintuple self-phase modulation with dual-form of generalized nonlocal nonlinearity / R.. Li //Results in Physics.–2023.–Vol. 46
Impact of a Sonochemical Approach to the Structural and Antioxidant Activity of Brown Algae (Fucoidan) Using the Box–Behnken Design Method / Bagale, U. //Processes.–2023.–Vol. 11 No. 7
Improving Dietary Zinc Bioavailability Using New Food Fortification Approaches: A Promising Tool to Boost Immunity in the Light of COVID-19 / Chemek, M. //Biology.–2023.–Vol. 12 No. 4
Isolation of organophosphate pesticides from water using gold nanoparticles doped magnetic three-dimensional graphene oxide / H.. Sereshti //Chemosphere.–2023.–Vol. 320
Monitoring of water quality in selected water bodies in the Chelyabinsk, Russian Federation / Ramanaiah, S. //Sustainable Water Resources Management.–2023.–Vol. 9 No. 2
Possibilities of Applying Pickering Emulsions in Food Systems / Potoroko, I. //Latin American Journal of Pharmacy.–2023.–Vol. 42 No. SI.– P.405-408
Prospect of Bioactive Curcumin Nanoemulsion as Effective Agency to Improve Milk Based Soft Cheese by Using Ultrasound Encapsulation Approach / Bagale, U. //International Journal of Molecular Sciences.–2023.–Vol. 24 No. 3
Prospect of Sonochemical Approach for Stable Fucoidan Encapsulated Water in Oil in Water Double Emulsion: Part 1 W1/O Phase Stabilization / Bagale, U. //Latin American Journal of Pharmacy.–2023.–Vol. 42 No. SI.– P.401-404
The Effect of the Fortification with Pickering Emulsion on the Physicochemical and Antioxidant Properties of Yoghurt / Kadi, A. //Latin American Journal of Pharmacy.–2023.–Vol. 42 No. SI.– P.397-400
Ultrasound Assisted Comparative Study of Fucolam and Sodium Alginate and Impact on Their Physiochemical Properties Using Box-Behnken Design / Bagale, U. //Karbala International Journal of Modern Science.–2023.–Vol. 9 No. 3.– P.495-513
Unveiling Various Facades of Tinospora cordifolia Stem in Food: Medicinal and Nutraceutical Aspects / Anjum, V. //Molecules.–2023.–Vol. 28 No. 20
Wastewater treatment to improve energy and water nexus with hydrogen fuel production option: Techno-economic and process analysis / D.. Jing //Process Safety and Environmental Protection.–2023.–Vol. 172.– P.437-450
Биоразлагаемые экопленки на основе органического сырья с активными компонентами / А.В. Цатуров //Вестник Южно-Уральского государственного университета. Серия «Пищевые и биотехнологии».–2023.–Том 11 № 3.– C.40-47
БИФУНКЦИОНАЛЬНЫЙ ИНГРЕДИЕНТ ДЛЯ МЯСНЫХ ЭМУЛЬСИЙ: СОНОХИМИЧЕСКИ МОДИФИЦИРОВАННЫЙ КАРТОФЕЛЬНЫЙ КРАХМАЛ / И.Ю. Потороко //Мясная индустрия.–2023 № 12.– C.38-42
МЕТОДОЛОГИЯ ТРЕХФАКТОРНОГО УЛЬТРАЗВУКОВОГО ВОЗДЕЙСТВИЯ ДЛЯ СТАБИЛЬНОСТИ ЭМУЛЬСИОННЫХ ПИЩЕВЫХ СИСТЕМ С ДОБАВЛЕННОЙ ПОЛЕЗНОСТЬЮ / И.Ю. Потороко //Вестник Южно-Уральского государственного университета. Серия «Пищевые и биотехнологии».–2023.–Том 11 № 4.– C.65-73
МОЛЕКУЛЯРНЫЙ ДОКИНГ РАСТИТЕЛЬНЫХ СТАБИЛИЗИРУЮЩИХ ЧАСТИЦ ДЛЯ ФУНКЦИОНАЛЬНЫХ ЭМУЛЬСИОННЫХ ПИЩЕВЫХ СИСТЕМ / И.Ю. Потороко //Индустрия питания/Food Industry.–2023.–Том 8 № 2.– C.84-92
ФОРТИФИКАЦИЯ ЭМУЛЬСИЙ, СТАБИЛИЗИРОВАННЫХ АУТЕНТИЧНЫМ БИОАКТИВНЫМ КОМПЛЕКСОМ, В СЛОЖНУЮ ГЕТЕРОГЕННУЮ ПИЩЕВУЮ МАТРИЦУ / И.Ю. Потороко //Индустрия питания/Food Industry.–2023.–Том 8 № 4.– C.119-127
Эмульсии Пикеринга на основе модифицированных полисахаридов бурых водорослей для получения пищевых систем нового поколения / И.Ю. Потороко //Хранение и переработка сельхозсырья.–2023 № 1.– C.136-149
A Mathematical Study of the (3+1)-D Variable Coefficients Generalized Shallow Water Wave Equation with Its Application in the Interaction between the Lump and Soliton Solutions / R.. Li //Mathematics.–2022.–Vol. 10 No. 17
Advances in plant gum polysaccharides
Sources, techno-functional properties, and applications in the food industry - A review / H.. Eghbaljoo //International Journal of Biological Macromolecules.–2022.–Vol. 222.– P.2327-2340
Automatic classification Infectious disease X-ray images based on Deep learning Algorithms / Makarovskikh, T. //2022 8th International Conference on Information Technology and Nanotechnology, ITNT 2022.–2022
Food resources in food system technology: Bifunctional food system technology based on Pickering emulsions / Potoroko, I. //IET Conference Proceedings.–2022.–Vol. 2022 No. 26.– P.368-371
Hybrid Deep Learning Algorithm for Forecasting SARS-CoV-2 Daily Infections and Death Cases / F.. Alqahtani //Axioms.–2022.–Vol. 11 No. 11
Lanthanum doped magnetic polyaniline for removal of phosphate ions from water / S.. Rezania //Chemosphere.–2022.–Vol. 307
Meta-Heuristic Optimization of LSTM-Based Deep Network for Boosting the Prediction of Monkeypox Cases / M.. Eid //Mathematics.–2022.–Vol. 10 No. 20
MICROGREENS AS A RICH SOURCE OF IMMUNOMODULATORY FUNCTIONAL COMPONENTS FOR THE PREVENTION OF COVID-19 / Осман Али //Вестник Южно-Уральского государственного университета. Серия «Пищевые и биотехнологии».–2022.–Том 10 № 3.– C.74-82
Modeling and Forecasting of Producer Price Index (PPI) of Cheese Manufacturing Industries / Shikha Yadav //Моделирование и прогнозирование индекса цен производителей (PPI) в отраслях по производству сыра..–2022.–Том 1 № 1.– C.39-49
Multigrid Method for Solving Inverse Problems for Heat Equation / Hassan K, I. //Mathematics.–2022.–Vol. 10 No. 15
N-Lump Solutions to a (3+1)-Dimensional Variable-Coefficient Generalized Nonlinear Wave Equation in a Liquid with Gas Bubbles / Y.. Pan //Qualitative Theory of Dynamical Systems.–2022.–Vol. 21 No. 4
Parallel multigrid method for solving inverse problems / Al-Mahdawi, H. //MethodsX.–2022.–Vol. 9
Recent Advances of Chitosan Formulations in Biomedical Applications / M.. Abourehab //International Journal of Molecular Sciences.–2022.–Vol. 23 No. 18
THE CONTENTS OF VITAMIN D3 AND 25-HYDROXYVITAMIN D3 IN DIFFERENT VARIETIES OF DAIRY PRODUCTS IN RUSSIAN MARKET / Осман Али //Вестник Южно-Уральского государственного университета. Серия «Пищевые и биотехнологии».–2022.–Том 10 № 2.– C.73-80
Ultrasound-assisted Dibutyl phthalate nanocapsules preparation and its application as corrosion inhibition coatings / Bagale, U. //Karbala International Journal of Modern Science.–2022.–Vol. 8 No. 2.– P.154-168
Ultrasound-Assisted Stable Curcumin Nanoemulsion and Its Application in Bakery Product / Bagale, U. //International Journal of Food Science.–2022.–Vol. 2022
Updating the Landweber Iteration Method for Solving Inverse Problems / Hassan K, b. //Mathematics.–2022.–Vol. 10 No. 15
Потороко, И.Ю. Перспективы применения эмульсий Пикеринга в пищевых системах / И.Ю. Потороко, А.В. Паймулина, А.М. Кади //Вестник Южно-Уральского государственного университета. Серия «Пищевые и биотехнологии».–2022.–Том 10 № 1.– C.15-22
Экотехнологии для эффективного использования продовольственных ресурсов в технологии пищевых систем. Часть 2: технология бифункциональных пищевых систем на основе эмульсий Пикеринга / И.Ю. Потороко //Вестник Южно-Уральского государственного университета. Серия «Пищевые и биотехнологии».–2022.–Том 10 № 3.– C.55-63
Российские патенты (включая свидетельства о регистрации программ): 
Использование метода Пикара при решении обратной задачи Коши для уравнения теплопроводности
Распараллеленный многосеточный метод решения обратных задач
Способ получения пищевого ингредиента
Способ получения пищевого ингредиента на основе эмульсии Пикеринга
Достижения, поощрения и награды: 
Благодарность за участие в экспертизе презентаций команд стратегических проектов в рамках программы ПРИОРИТЕТ-2030
Диплом участника торжественного приема лучших аспирантов образовательных организаций высшего образования «Научный тандем» 2023 за вклад в развитие научно-исследовательской деятельности в Челябинской области
Повышение квалификации: 
Научная статья для международного журнала: подготовка и публикация (72 ч., 2022 г.)
Вы нашли ошибку в тексте:
Просто нажмите кнопку «Сообщить об ошибке» — этого достаточно. Также вы можете добавить комментарий.